www.stabilo.nl

Trainingen en workshops

De workshop


De eerstvolgende workshop is op woensdag 7 juni in Maarssen!

De workshop ´Schrijfmotoriek in de praktijk´ wordt gegeven door schrijfexpert Henk Schweitzer of een van onze andere experts op het gebied van schrijfmotoriek.

De workshop is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van fijne (schrijf) motoriek bij jonge kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
Tijdens deze workshop krijgen de deelnemers een eerste kennismaking met het Schrijfmotoriek Concept en wetenschappelijk onderbouwde informatie over motoriek, neurologie, pedagogiek en leren schrijven.

Daarnaast is het vooral een hele praktische workshop waarbij de deelnemers aan de slag gaan met een variatie aan oefeningen die spelenderwijs de schrijfmotoriek bij jonge kinderen bevorderen. Als deelnemer raak je geïnspireerd om de volgende dag met jouw kind(eren) aan de slag te gaan met schrijfmotoriek!

De workshop is tijdens de inspiratiedag van de Kleuteruniversiteit beoordeeld met een 9!

Schrijf je in voor de volgende workshop op woensdag 7 juni in Maarssen. De workshop duurt een dagdeel en de kosten bedragen 75 € pp. Meld je aan via education.nl@stabilo.com

                  


        

Wat wordt er behandeld tijdens de workshop?


Tijdens de workshop ´Schrijfmotoriek in de praktijk´ worden de achtergrond over het Schrijfmotoriek Concept en de bijbehorende oefeningen behandeld. Het volgende komt aan bod tijdens de training:

 • Pedagogisch concept en praktische oefeningen van het programma Letters ontdekken – van krabbelen naar schrijven. Een product voor de uitbreiding van motorische vaardigheden en voorbereiding op het leren schrijven voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Wetenschappelijk onderbouwde informatie over motoriek, neurologie, pedagogiek en leren schrijven met betrekking tot kinderdagverblijven en kleutergroepen. 

Wat leren de deelnemers tijdens de workshop? 


 • Bijzonderheden met betrekking tot kinderen die leren schrijven
 • Het belang van het aanleren van motorische vaardigheden bij het leren schrijven en al tijdens de voorbereiding op het leren schrijven
 • Het integreren in het onderwijs van individueel afgestemde oefeningen voor ondersteuning en bevordering van motorische vaardigheden 

Kosten workshop ‘Schrijfmotoriek in de praktijk’


Workshop door een van onze schrijfexperts
Duur: dagdeel

Kosten: 75 € pp

Tijdens deze workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Bijzonderheden met betrekking tot kinderen die leren schrijven
 • Het belang van het aanleren van motorische vaardigheden bij het leren schrijven
 • Het integreren in het onderwijs van individueel afgestemde oefeningen voor ondersteuning en bevordering van motorische vaardigheden


Aanvullend worden deze drie modules behandeld:


 

 • Basiskennis over het Schrijfmotoriek concept. Wetenschappelijk onderbouwde informatie over motoriek, neurologie, pedagogiek en schriftontwikkeling, gericht op de onderbouw van de basisschool.
 • Indruk van de analyse van motorische schrijfvaardigheden. Overzicht van de SchrijfCoach software voor kwantitatieve meting van de schrijfvaardigheden.
 • Pedagogisch concept en praktische oefeningen uit Letters ontdekken - van krabbelen naar schrijven.
De kosten voor de workshop: € 75,00 p.p. incl. BTW (vraag naar de mogelijkheden voor een training op maat)

Vragen of de trainingen

education.nl@stabilo.com