www.stabilo.nl

Schrijfdeskundige

Henk Schweitzer


Henk Schweitzer werkt al zijn gehele carrière met kinderen met (schrijf)motorische problemen in het basisonderwijs en in het speciaal onderwijs.

Gedurende zijn werk als motorisch remedial teacher en schrijfdocent aan de Hogeschool InHolland in Haarlem, groeide het inzicht dat motoriek en beweging binnen het schrijven meer aandacht verdienen.
 

"Schrijven is een vorm van bewegingsonderwijs"

 

Zo luidt zijn motto. Kinderen schrijven onnodig slordig als ze gedwongen worden een perfect resultaat te leveren. In veel gevallen blijkt dit een onmogelijke opgave en blijkt de aanpak tekort te schieten. Henk Schweitzer ontwikkelde vanuit zijn veelzijdige praktijkervaring het remediërende programma: ‘Schrijven zonder pen’ en de blokschriftmethode: ‘Schrijven leer je zo!’ In beide methodes staan motoriek en beweging centraal en ontwikkelen kinderen op een speelse wijze de kleine motoriek, zodat ze sneller en leesbaar leren schrijven.

henk

Verder met Schrijven


In zijn nieuwste methode ‘Verder met Schrijven’ kiest hij voor een preventieve aanpak van het schrijven en de motoriek voor in de klas. Met knieboeken en spelletjes binnen handbereik wordt er voortgeborduurd op de succesvolle aanpak en maximaal ingezet op plezier in bewegen voor alle kinderen. Het resultaat is een verrassend (schrijf-)motorisch programma op maat, waarin schrijven, motoriek en spel hand in hand gaan.

Henk Schweitzer publiceert in binnen- en buitenland en is uitgegroeid tot dé deskundige op het gebied van motoriek en schrijven in Nederland. Als auteur van unieke methodieken en leermiddelen op het gebied van motoriek en schrijven stelt hij zich ten doel het schrijfonderwijs die kwaliteitsimpuls te geven die het nodig heeft.


 

 

Vragen aan de schrijfdeskundige?

education.nl@stabilo.com (henk)

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.