www.stabilo.nl

Ontdek de box

STABILO Letters ontdekken box


De STABILO Letters ontdekken box bevat door wetenschappers ontwikkelde oefeningen, waarmee op een speelse manier de motorische basisvaardigheden voor het leren schrijven al op de kleuterleeftijd worden getraind. Plezier en creativiteit staan centraal. De oefeningen zijn onderverdeeld in vier verschillende leervelden en klassikaal, individueel of in groepjes uit te voeren. De kinderen worden bekend gemaakt met letters, maar het gaat niet om het leren schrijven van letters. Alleen de bewegingen om in groep 3 te gaan leren schrijven, worden op een speelse manier getraind. De focus ligt niet op het resultaat (de vorm van de letter), maar op het trainen van de juiste bewegingen daar naartoe.

De box is ontwikkeld door wetenschappers en is het resultaat van een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van motorische vaardigheden in de kleuterleeftijd.
 

De box bevat:

14 STABILO producten


Populaire producten uit het STABILO assortiment waar de opdrachten mee kunnen worden uitgevoerd:

 • Trio Scribbi
 • WOODY 3 in 1 (2 stuks)
 • Cappi (2 stuks)
 • EASYcolors (links en rechtshandige variant)
 • EASYgraph (links en rechtshandige variant)
 • EASYergo 3.15
 • Bijbehorende puntenslijpers

 

31 Opdrachtkaarten


De box bevat gelamineerde A5 kaarten met motorische oefeningen voor kleuters in de groepen 1 en 2. Op elke kaart staat een oefening, met daarbij een aantal varianten op elke oefening en ideeën om deze makkelijker of moeilijker te maken. Voor op elke kaart staat met duidelijke iconen aangeduid hoe lang een oefening duurt, hoeveel kinderen er kunnen samenwerken en de moeilijkheidsgraad.

Op de achterkant van elke kaart staat het doel beschreven van de oefening, met daarin verwerkte achtergrondinformatie uit het wetenschappelijk onderzoek. Vervolgens worden er een aantal observatiepunten genoemd, waar de leerkracht tijdens de oefening bij elk kind op kan letten. 

De box bevat vijf hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk bevat achtergrondinformatie over de inhoud van de box. De overige vier hoofdstukken bevatten de lesopdrachten, verdeeld over vier verschillende leervelden:

 1. Wereld van de schrijftaal. Hierin maken kinderen kennis met letters in het algemeen.
 2. Letterlab. Hierin gaan kinderen aan de slag met letters, ze maken of bedenken zelf letters en spelen met letters.
 3. Bewegingsparcours. Uitdagende opdrachten waarbij de focus ligt op vinger-handcoördinatie, verschillende snelheden en druk doseren.
 4. Schrijfwerkplaats. Kinderen gaan aan de slag met bewegingen die nodig zijn om te leren schrijven en 'schrijven' met alle zintuigen.

Drie posters op A2 formaat


Drie stevige posters om op te hangen in het klaslokaal:

 • één poster met het alfabet in hoofdletters
 • één poster met het alfabet in kleine letters
 • één poster met kopieervoorbeelden voor bij de oefeningen: hiëroglyfen alfabet, de vijf basisvormen waaruit alle letters gevormd kunnen worden, letterdiploma, letterboom, letterharmonica boekje.

 


Kosten Letters ontdekken box


De Letters ontdekken box bevat de volgende materialen:
 • 14 producten uit het STABILO assortiment, waaronder STABILO Trio Scribbi, STABILO WOODY 3 in 1, STABILO Cappi, STABILO EASYcolors, STABILO EASYgraph, STABILO EASYergo 3.15, STABILO EASYoriginal en puntenslijpers.
 • 31 gelamineerde A5 kaarten met oefeningen, uitleg en daarbij behorende achtergrondinformatie.
 • 3 A2 posters met lettertabellen en kopieervoorbeelden voor bij de oefeningen.

De Letters ontdekken box kost € 44,95 incl. BTW
De kaartenset is nu ook los verkrijgbaar voor 25 € incl. BTW
U kunt de box bestellen door een e-mail te sturen naar: education.nl@stabilo.com

Wilt u de box bestellen of heeft u vragen?

education.nl@stabilo.com