www.stabilo.nl

Zeer inspirerende workshop tijdens Kleuteruniversiteit!

Zeer inspirerende workshop tijdens Kleuteruniversiteit! 10 Oct 2016

Workshop Leren schrijven is bewegen door Henk Schweitzer

Zeer inspirerende workshop "Leren schrijven is bewegen" tijdens succesvolste inspiratiedag Kleuteruniversiteit in Vleuten!
Meest inspirerende dag ooit op de Kleuteruniversiteit!
Leerkrachten beoordeelden deze dag gemiddeld met een 8,9. Onze workshop “Leren schrijven is bewegen” door Henk Schweitzer, werd beoordeeld met een 9.2!
Was jij erbij? Afgelopen zaterdag 3 september in Vleuten? En heb je al een toren van potloden of spaghetti met de kinderen in jouw klas gebouwd? Laat het ons weten en deel je ideeën op onze facebookpagina: www.facebook.com/stabiloeducation
STABILO Education werkt samen met het Schreibmotorik Institut in Duitsland. Zij doen onderzoek naar hoe kinderen sneller leren schrijven. Dit is dan ook de reden dat schrijfexpert Henk Schweitzer zich bij ons heeft aangesloten als geautoriseerd trainer. “De ideeën die ik in de praktijk al jaren verkondig worden nu op wetenschappelijke wijze onderbouwt’’, aldus Henk Schweitzer. “Daarnaast ontwikkelt STABILO Education oefenmaterialen die aansluiten op welke schrijfmethode dan ook”.
Naast veel praktische oefeningen waar de leerkrachten vanaf vandaag mee aan de slag kunnen in hun klas, werden deze onderzoeksresultaten gedeeld. Hieruit blijkt bijvoorbeeld dat in totaal 1 uur oefenen per week met schrijfmotoriek bij kinderen in groep 1 en 2, al zorgt voor een aanzienlijk beter handschrift. Wanneer de kinderen uiteindelijk in groep 3 starten met leren schrijven, zal hun motoriek zich veel sneller ontwikkelen in vergelijking met kinderen die vooraf niet geoefend hebben. Bij deze groep kinderen, die in groep 3 starten met het kopiëren/ natekenen van letters, zie je zelfs in eerste instantie een achteruitgang in de motoriek.
Het automatiseren van de basisbewegingen in combinatie met de belangrijkste aspecten van de schrijfmotoriek, tempo, ritme, vorm en druk, is dus belangrijk!
Gelukkig kan dit bij kleuters heel spelenderwijs en hebben wij een aantal voorbeelden tijdens de workshop kunnen delen.
Meer leuke tips en ideeën vind je op: www.facebook.com/stabiloeducation en op YouTube onder STABILO Education NL