www.stabilo.nl

Veel interesse in 'Letters ontdekken' tijdens KindVak 2016

Veel interesse in 'Letters ontdekken' tijdens KindVak 2016 8 Feb 2016
STABILO Education introduceert oefeningen voor schrijfmotoriek in de onderbouw tijdens KindVak 2016; onderwijsprofessionals zijn enthousiast!
STABILO Education was vertegenwoordigd tijdens de KindVak beurs 2016 in Den Bosch. Veel leerkrachten bevestigden tijdens hun bezoek aan onze stand dat zij het herkennen dat steeds meer kinderen problemen hebben met hun handschrift. Het gaat daarbij vooral om leesbaarheid en vlot en vloeiend kunnen schrijven zonder verkramping. "Wanneer de kinderen bij ons binnenkomen weten ze vaak niet eens hoe ze een potlood moeten vasthouden"', aldus Helmi Janssens, leerkracht in de onderbouw op basisschool de Achterberg in Dongen. De oefeningen uit het programma 'Letters ontdekken', spraken aan. Niet alleen is er aandacht voor pengreep en zithouding, maar vooral voor het oefenen van de bewegingen die nodig zijn om een kind voor te bereiden op het echte leren schrijven in groep 3. 'Kinderen moeten nog kunnen spelen in de onderbouw', zegt Helmi. En dat is precies waarop de oefeningen in de 'Letters ontdekken box' zijn gebaseerd. Het gaat om een zeer gevarieerd aanbod van spelletjes, knutselactiviteiten en oefeningen waarbij de kinderen vooral veel plezier beleven!
Ook kregen onderwijsprofessionals tijdens de KindVak gelegenheid om zelf een handschriftanalyse te ondergaan met behulp van de SchrijfCoach. Daarbij worden de schrijfbewegingen geanalyseerd met behulp van een speciale pen op een Wacom-tablet. Met het rapport en de aanbevelingen die daaruit volgen, kan men heel gericht aan de slag. Vooral ergotherapeuten, remedial teachers en bijvoorbeeld kinderfysiotherapeuten waren onder de indruk van de mogelijkheden van de SchrijfCoach als diagnostisch instrument.
Tot slot werden we verrast door het grote aantal gastouders waarmee we in gesprek zijn geweest. Daarbij ging het vooral om het verschil dat zij kunnen maken door één op één of in kleine groepjes met de kinderen aan de slag te gaan. De eerste initiatieven voor een training op maat voor gastouders zijn dan ook in volle gang!